Ranieri uvjeren u pobjedu protiv Livorna

Ranieri uvjeren u pobjedu protiv Livorna

Edmir Škorić

Inter je iznenađeno poražen na Siciliji kod Catanije, pa su Milan i Roma još uvijek u igri za Scudetto.

U svojoj press konferenciji za novinare, Ranieri je kazao kako ne vjeruje da Inter može ispustiti Scudetto te najavljuje pobjedu u sutrašnjoj utakmici protiv Livorna na gostovanju.

"Ne znam je li prvenstvo ponovo otvoreno. I dalje mislim da jedini gubitnik može biti Inter. Ako se to dogodi, volio bih da mi budemo na njihovom mjestu. Sutra će biti presudna utakmica, početak novog prvenstva za nas. Moramo sutra pobijediti. Želim da odigramo dobro, bez obmanjivanja naših navjača. Potrudit ćemo se", kaže Ranieri.

Bivši trener Juventusa je naznačio neke odluke uoči sutrašnje utakmice. Tako će od prve minute početi Luca Toni i Phillipe Mexes.

"Toni će početi od prve minute. Ovaj tjedan je trenirao, mada nije stoposto spreman, ali dobro. I Mexes je starter. On je imao manju ozljedu. Totti radi dobro, mogao bi se vratiti već naredni tjedan. Požurivali smo ga više puta i on je blizu oporavka, ali ne želim da se pogorša".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.