"Ranjeni zmajevi" dočekuju Zrinjski
Čelik ih je namučio, hoće li i Zrinjski?

28. kolo Premijer lige BiH

"Ranjeni zmajevi" dočekuju Zrinjski

Edmir Škorić

Velike nevolje ovog puta nisu zaobišle gradačačku Zvijezdu, pa će današnju utakmicu sa Zrinjskim zasjeniti smrtni slučaj u obiteljima trenera Ratka Ninkovića i "veziste" Sabita Alimanovića. Ipak, štoper Velibor Vasilić vjeruje u pobjedu.

Zvijezda će danas biti domaćin mostarskom Zrinjskom u okviru 28. kola Premijer lige BiH, no ovo kolo neće po dobrom pamtiti svi simpatizeri kluba iz grada "Zmaja od Bosne".

Naime, u petak je treneru Ratku Ninkoviću preminuo otac, a isti dan bez svoje majke ostao je Sabit Alimanović. Obojica su se istog trena uputili svojim kućama, tako da će "zmajevi" biti znatno oslabljeni.

Sa trenerske klupe ekipu bi, po svemu sudeći, trebao voditi pomoćni trener Denis Taletović. Taletović osim Alimanovića, neće moći da računa na iskusnog igrača veznog reda Amira Hamzića, te Srđana Savića. "Kartonirani" Anel Pjanić također će meč gledati sa tribina stadiona "Banja Ilidža". Sve u svemu, čini se kako će "zmajevi" protiv prvoplasigranog Zrinjskog igrati znatno oslabljeni, te su im time šanse za bod(ove) znatno umanjene.

"Istina je da smo oslabljeni u današnjem meču, no kako sam u svaku utakmicu ulazio sa punom dozom optimizma, tako i danas očekujem pobjedu protiv jake ekipe Zrinjskog. Nema se tu šta puno reći, dovoljno govori pogled na tabelu gdje su Mostarci ubjedljivo prvi. Žao mi je kao i svim suigračima zbog ovih dešavanja, kako u obitelji Ninkovića, tako i Alimanovića. Mi smo svi uz njih, dajemo im podršku u ovim teškim trenucima. Bit će teško bez nekoliko igrača i trenera, ali se nadam uz dobru podršku, koja nikada nije zakazala, novoj pobjedi i mirnom ulasku u finiš prvenstva", potvrdio nam je povremeni bh. reprezentativac Velibor Vasilić.

Poznato je kako Zvijezda odlučuje o sudbini Veleža i Orašja, budući da sljedeće kolo "zmajevi" idu na noge "rođenima", a potom u zadnjem kolu dolaze komšije iz Orašja.

"Svjestan sam da smo mi ti koji ćemo jedan od ta dva kluba poslati u "federaciju", no to nas sada puno i ne zanima. Gledamo prvenstveno na sebe, svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo, tako će biti i do kraja prvenstva", završio je Vasilić na kojeg je selektor BiH Miroslav Blažević računao pred početak kvalifikacijskog ciklusa.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.