Navijači Veleža u petak primili vijest koju su čekali sedmicama

I Jusufbegović može biti zadovoljan

Navijači Veleža u petak primili vijest koju su čekali sedmicama

A. Čaušević

Fudbaleri FK Velež su proljetni dio sezone otvorili neočekivano i to u pozitivnom smilu. Rođeni su se vratili u igru za plasman u Evropu kroz prvenstvo, dok su ušli i među četiri najbolje ekipe Kup takmičenja. 

Brojne povrede u rukovodećim strukturama kao i igračkom kadru pa i stručnom štabu se nisu odrazile na rezultate. Na sedam mečeva ostvareno je čak šest pobjeda, taj učinak je rijetko ko očekivao.

Tokom pauze u Velež je stiglo nekoliko novih lica, a među njima je i Raphale Leai, talentovani fudbaler sa Solomonskih ostrva. Riječ je o 19-godišnjem brzonogom krilnom fudbaleru.

Lea'i je zadovoljio ukuse struke na probnom radu, ali proces prijave i registracije zbog papirologije se odužio pa je ovaj fudbaler propustio praktično cijeli uvodni dio proljetnog dijela sezone.

Ipak, tokom sedmice je završena sva potrebna papirologija pa je Lea'i uspješno registorvan, a od petka ima i pravo nastupa za Velež što je potvrđeno i u informacionom sistemu Comet.

Lea'i do sada ima odličan golgeterski učinak. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je sedam utakmica, postigao pet golova od čega je bio i hat-trick u kvalifikacijama protiv Tahitija.

Oglasi

Ipak, evropski fudbal je nešto posve drugo pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će se snaći u takmičarskim mečevima u dresu aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Sigurno i pristalice mostarskih Crvenih sa nestrpljenjem čekaju da vide Lea'ia kako debituje, a to bi se moglo desiti već sutra.

Posljednji meč pred martovsku reprezentativnu pauzu Velež će igrati u nedjelju protiv Slobode, pa ostaje da se vidi da li će Jusufbegović akviziciji sa Solomonskih ostrva dati neki minut.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom prijelaznog roka u Velež je stigao još jedan igrač van Evrope. Riječ je o Brazilcu Wallaceu koji je odigrao sasvim solidno do sada. U srijedu je protiv Sloge Meridian uspio zabiti i gol.

Velež pred treći krug sezone za 3. mjestom kasni šest bodova, dok će protivnika u polufinalu Kupa BiH saznati 23. marta kada je na programu žrijeb. Mogući rivali su Tuzla City, Zrinjski i Željezničar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
IDEMO LEA SOLOMONSKA SAMBA
1 0
Humac
Kakva crna sama jadan bio pa znaš li ti gdje su ti otoci?Iznad Australije koja ima veze sa sambom ko i sa snijegom.Zato ste i bili propali kao klub što ne radite dobro sa svojim igračima a dovodite onoga prije Brazilca koji je došao iz 7.lige. pa ga veličate kad ste se s njim vratili u Premijer ligu.Umjesto da radite s svojim talentima a ne onima koje neko gura.I još slavite ovakve polufabrikate.A Hrvatska je dobila u Rusiji Argentinu ili u Kataru Brazil sa igračima iz svoje škole a ne iz Brazila ili Solomonskih otoka.Smiješno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije