Gospodski potez Veleža koji će oduševiti svakog navijača splitskog Hajduka

Tako se to radi

Gospodski potez Veleža koji će oduševiti svakog navijača splitskog Hajduka

E. Čaušević

Juniori Hajduka iz Splita napravili su pravu senzaciju jer su se uspjeli plasirati u polufinale Omladinske Lige prvaka što je zaista nevjerovatan uspjeh. U centru pažnje danas se našla posebno objava mostarskog Veleža koja je oduševila navijače kluba s Poljuda

Juniori Hajduka su glavna tema u regionu jer su napravili nevjerovatan uspjeh plasmanom među najbolje četiri ekipe u Evropi.

Oni su sinoć napravili senzaciju u Dortmundu jer su uspjeli da pobijede ekipu Borussije nakon penala i dođu do polufinala Lige prvaka.

U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1, a putnik u final four Omladinske Lige prvaka odlučen je tek nakon penala.

Igrači Hajduka bili su fenomenalni jer su penale odradili bez greške. Čak su sigurni bili devet puta, a odluka je pala kada je jedan igrač Dortmunda u devetoj seriji promašio penal, odnosno golman Hajduka je to odbranio.

Mladi igrači kluba iz Splita dobili su velike čestitke na svom odličnom podvigu koji se na ovim prostorima nažalost ne viđa tako često.

Oglasi

Međutim, posebno se u centru pažnje našla objava mostarskog Veleža koji je odlučio da čestita splitskom klubu na ovom podvigu, a poruka koju su Rođeni objavili na Facebooku će sigurno oduševiti navijače Hajduka.

"Fudbalski klub Velež Mostar upućuje najiskrenije čestitke našim dragim sportskim prijateljima iz HNK Hajduk Split na plasiranju Hajdukove juniorske selekcije u polufinale Lige prvaka mladih pobjedom nad velikom Borussijom Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca na Signal Iduna Parku u Dortmundu", navodi se u objavi Veleža i dodaje.

"Posebne čestitke upućujemo i našem Bori Primorcu, voditelju Akademije HNK Hajduk, rukovodstvu, trenerima, skautima i igračima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski klub Velež Mostar upućuje najiskrenije čestitke našim dragim sportskim prijateljima iz HNK Hajduk Split na...

Posted by FK Velež Mostar on Thursday, March 16, 2023

Za veliko finale juniori Hajduka će se u polufinalu boriti s ekipom Milana, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Sporting Lisabon i AZ Alkmaar koji je napravio također senzaciju pobjedom protiv Real Madrida.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Rodjeni vazda gospoda bili i uvjek postovali tudji uspjeh i uvjek bili na pravoj antifashistickoj strani ko sto je i Hajduk
7 1
StarMoVe
I mnogi Evropski veliki timovi su krali igrače pa sta ima veze bola.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi