Počeli pregovori Reala i Manchestera

Varane sve bliže Manchesteru

Počeli pregovori Reala i Manchestera

E. Škorić

Dva kluba trenutno pregovaraju oko transfera francuskog defanzivca Raphaela Varanea.

Varane je sve bliže izlaznim vratima Reala, a njegova nova destinacija trebao bi biti Manchester United.

Klubovi su, prenosi La Parisien, počeli s pregovorima i očekuje se da u narednim danima Francuz krene put Old Trafforda gdje će iskusiti nove izazove.

Manchester je spreman platiti 45 milijuna eura odštete za stopera, plus bonuse. Prema francuskim medijima, transfer bi trebao biti završen u sljedećih sedam dana.

Varane za Real Madrid igra već 10 sezona, a 2011. godine je u klub došao iz Lensa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On s Kraljevima ima ugovor na još godinu dana i nije pristao na produženje saradnje zbog čega bi ga Real mogao prodati kako narednog ljeta ne bi otišao bez obeštećenja.

Ipak, želio je biti maksimalno korektan prema svom trenutnom timu i rekao je da neće otići u slučaju da Real ne dobije pravu ponudu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi