Rapid nakon preokreta do važnog trijumfa nad Innsbruckom

Ekipa iz Beča preokrenula i slavila

Rapid nakon preokreta do važnog trijumfa nad Innsbruckom

U okviru posljednjeg susreta 19. kola austrijske Bundeslige Rapid je dočekao Innsbruck i došao do velike pobjede, 2:1.

Prvu priliku Rapid je imao već u prvoj minuti susreta, ali je Trimmel bio neprecizan. Na svoju priliku Innsbruck je morao čekati do 13. minute, ali je udarac Merina završio pored gola. Schilling je imao priliku da dovede goste u vodstvo u 39. minuti, ali nije bio precizan. Innsbruck je poveo u 43. minuti, nakon autogola Konigshofera. Već u idućem napadu izjednačio je Deni Alar, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. 

 

U nastavku Rapid je očekivano preuzeo inicijativu i prvu priliku stvorio preko Boyda u 47. minuti, ali nije bio precizan. Boyd je mrežu gostiju ipak zatresao u 51. minuti, nakon asistencije, Schimpelsberga. Innsbruck je preuzeo inicijativu nakon vodstva domaćina, ali nisu našli put do mreže. Rapid je slavio 2:1. 

 

Autrijska Bundesliga, 19 kolo:

Rapid - Innsbruck 2:1 (Alar 44, Boyd 51/Konigshofer 43-ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.