Rapid slavio, Grahovac odigrao 90 minuta

Austrijska Bundesliga

Rapid slavio, Grahovac odigrao 90 minuta

Edmir Škorić

Bečki Rapid je u sedmom kolu austrijske Bundeslige s 2:0 savladao Grodig.

Nakon četiri utakmice bez pobjede, nogometaši Rapida bili su sigurni protiv Grodiga. Strijelac vodećeg gola bio je Schrammel u 15. minuti. Isti igrač je asistirao Hofmannu u 61. minuti za konačnih 2:0.

Rapid je sada na trećem mjestu sa devet bodova, dok Grodig ima bod manje i zauzima sedmo mjesto na tabeli. Na prvom i drugom mjestu su Salzburg, odnosno AC Wolfsberger sa po 18 bodova.

Treba kazati da je konačno u dresu Rapida šansu dobio i mladi bh. reprezentativac Srđan Grahovac. Bivši igrač Borca odigrao je 90 minuta za svoju momčad.

Austrijska Bundesliga, 7. kolo:
Rapid - Grodig 2:0 (Schrammel 15, Hofmann 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.