Rapsodija Rijeke u Zagrebu, Mehmed Alispahić strijelac

HNL, 35. kolo

Rapsodija Rijeke u Zagrebu, Mehmed Alispahić strijelac

Derbi susret 35. kola HNL-a između Lokomotive i Rijeke pripao je gostujućem timu visokim rezultatom 5:1.

Prvi u vodstvo došao je domaći tim i to nakon dvadeset minuta utakmice pogotkom Budimira. Četiri minuta Riječanima je bilo potrebno za izjednačenje, a pogodak je postigao Ivan Krstanović.

Pet minuta kasnije gosti dolaze u vodstvo, a pogodak je postigao naš Mehmed Alispahić.

Domaći defanzivac Čalušić u 34. minutu skrivio je jedanaesterac zbog čega mu je arbitar pokazao put u svlačionicu. Siguran realizator penala bio je ponovo Ivan Krstanović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku novi pogodak, i ovog puta u domaćoj mreži, a strijelac je bio Ajayi u 64. minutu. Tačku na i stavio je duboko u sudijskoj nadoknadi svojim trećim pogotkom Ivan Krstanović. Nadoknada je inače trajala 17 minuta obzirom da je meč bio prekinut zbog uvreda sa tribina na račun HNS-a.

U drugom susretu novi prvak Dinamo poražen je na gostovanju u Puli od Istre. Modri su poveli preko Ćorića, a u nastavku su preokret kod domaćih donijeli Obšivač iz penala i Radonjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.