Raščić dao gol Rosenborgu

Prva liga Norveške, 10. kolo

Raščić dao gol Rosenborgu

Admir Raščić, nekadašnji fudbaler Sarajeva dočekao je svojih „pet minuta“ slave i u Norveškoj. U prvoj utakmici 10. kola šampionata pomenute zemlje bio je strijelac za svoj tim protiv najslavnijeg kluba u ovoj skandinavskoj državi, Rosenborga.

Sandefjord je izvukao bod na svom terenu u duelu sa liderom na prvenstvenoj tabeli (2:2). Gosti iz Trondhajma poveli su pogotkom Olsena već u prvom minuta. Prednost su „podebljali“ u 32. kada je mrežu Sandefjorda pogodio Rade Prica.

Ipak, u 40. Raščić je smanjio na 1:2, a konačan rezultat bio je djelo Isaksena u 70. minutu. Tri minta ranije Isaksen je na terenu zamijenio našeg Fenana Salčinovića, bivšu uzdanicu zeničkog Čelika.

Cijeli susret, kao i Raščić, za Sandefjord odigrao je i Brazilac Marciano, koji je prije odlaska u Norvešku nastupao za Čelik, Sarajevo i Široki Brijeg.

Rosenborg je ostao prvi na tabeli sa 20 bodova, dok je Sandefjord nakon nekompletiranog 10. kola na četvrtoj poziciji sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.