Raščić napravio incident na treningu

Za Raščića je trener nacista i rasista

Raščić napravio incident na treningu

O. Lekić

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Željezničara, Admir Raščić, koji trenutno brani boje norveškog Sandefjorda, uzburkao je norvešku sportsku javnost.

Naime, Raščić se na prema pisanju norveških medija na treningu sukobio sa trenerom golmana Hans Petter Olsenom.

Norveški mediji pišu da se naš internacionalac prvo sukobio sa saigračem Ericom Andreom Lemoyem, kojem je zaprijetio da će mu polomiti noge. Trener golmana Sandefjorda je to čuo i pokušao je smiriti Raščića.

"Kako možeš tako razgovarati sa saigračem", rekao je trener golmana nakon čega je Raščić izgubio kontrolu i zatražio je od Olsena da ne priča s njim na norveškom jeziku, te ga je nazvao rasistom i nacistom.

Incident se desio prošlog četvrtka, a navodno je trener Olsen još uvijek šokiran.

""Kroz moj radni vijek sam radio s dosta ljudi, a mnogi od njih su pripadnici drugih naroda. Ponosan sam na multikulturalno okruženje koje smo uspjeli stvoriti ovdje. Osjećam se jako loše nakon što me nazvao rasistom i nacistom. To je suprotno svim mojim načelima i zato me duboko pogodilo. Bio sam tužan cijeli vikend zbog toga", prenosi Sarajevo-x Olsonovu izjavu.

Bh. internacionalac shvatio je da je napravio glupost, te se izvinio Olsenu.

"Posvađao sam se sa Lamoyem, a onda je došao Olsen i umiješao se. Rekao sam mu neke glupe stvari u ljutnji. Izvinio sam mu se, pa smo sada to ostavili iza nas", izjavio je Raščić.

Šef stručnog štaba Sandefjorda Patrick Walker smatra da je naš internacionalac prešao liniju koju nije smio, ali je mišljenja da se treneri ne trebaju uvijek ulazit u rasprave među igračima.

"Ovo je previše. Mi moramo imati stavove, ali isto tako postoje i pravila. Ovo je dosta teško pitanje, ali lično mislim da je prešao liniju koju nije smio. Mi treneri ne bismo trebali ulaziti u rasprave među igračima. Na neki način sam mislio kako je vrlo dobro da je Lemoy ustao kako bi raščistio tu situaciju. Učinio je to za sebe, što je pozitivan stav. No, kad je Olsen nazvan nacistom i rasistom, to je bilo prilično ružno. Da se to nastavilo, ja bih ga zaustavio. Međutim, sve je počelo i završilo veoma brzo", piše internet portal Sarajevo-x.com.

Norveški mediji javljaju da Sandefjord, iako je Raščić narušio klupsku disciplinu, ne razmišlja o raskidu ugovora sa bh. internacionalcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije