Raščić: U Vitkovićima niko nije favorit
Foto. NK Azot Vitkovići

Trener Azota za SportSport.ba

Raščić: U Vitkovićima niko nije favorit

S. Bošković

NK Azot iz Vitkovića svoj put u Drugoj ligi Centar počeo je mečom s NK Usora i porazom od 2:0.

Sada im u goste dolazi Borac iz Jelaha koji u prvom kolu nije igrao, ali u Azotu su svjesni da se radi u kvalitetnoj momčadi koja je prošle sezone vodila bitku s NK Vis Simm - Bau za prvo mjesto.

Ipak, vjeruju da će na svom terenu doći do prvih bodova. Tim povodom za SportSport.ba je govorio trener domaćeg tima Admir Raščić, nekadašnji napadač Željezničara i Sarajeva.

Raščić se na početku razgovora dotekao pripremnog perioda, ali i govorio o sutrašnjem meču, novoj sezoni, ambicijama...

"S obzirom na to da je ovo neki amaterski nivo, da 85% mojih igrača radi neke poslove pripreme su solidno prošle. Nismo nešto ni smjeli pretjerano da radimo jer nismo na tom nekom nivou u stalnom trenažnom procesu. S ovim što smo uradili kroz ovih pet - šest sedmica mogu biti zadovoljan, no tek za pet kola ćemo biti na vrhuncu optimalne fizičke spreme", kaže Raščić na početku razgovora za SportSport.ba.

Vitkovići su historijski teško gostovanje svim ekipama koje tu dolaze, a isti slučaj će biti i ove sezone, te niti jedna ekipa na ovom gostovanju neće biti favorit: 

"Mi svaku utakmicu kod kuće, bez da podcjenjujemo ikoga, ćemo ići na pobjedu i možemo sebi za pravo uzeti da budemo favoriti kod kuće. Kvalitetom imamo solidnu ekipu, a prvo kolo u Usori smo podbacili. Utakmica je bila takva da smo mogli proći bolje, ali i gore. U ovom rangu takmičenja veoma jaku ulogu igra domaći teren, te mi tako u nedjelju očekujemo tri boda", govori Raščić, te spominje da su ambicije kluba ostanak u ligi, ali da momčad ima kvalitet za sredinu tabele. 

U susreti protiv NK Usora, Azot je ostao bez veoma važnog igrača Senada Bezdroba koji je doživio lom, te će propustiti čitavu polusezonu. 

"On je imao lom, slomio je fibulu u cjepanici. To je teža povreda, s tim da kako je u prvi mah izgledalo mislili smo da je puno bolje, međutim, hvala Bogu nije bio neki otvoreni lom. No, sigurno je za njega ova polusezona završena".

Raščić se nakon toga osvrnuo i na situaciju s koronavirusom u Bosni i Hercegovini, kao i u Azotu, a kako on ističe u klubu su spremni i na potencijalne slučajne zaraze, s obzirom da je i povećan fond igrača. 

"Općenito u Goraždu nije neka bajna situacija. Pred prvenstvo smo svi obavili testiranja i negativni smo, tako da držimo to pod kontrolom. Na kraju krajeva i same prepozicije takmičenja zahtjevaju da svaka ekipa mora imati adekvatan test na koronu, no mi nismo imali problema. Ali baš zbog toga smo povećali fond igrača i sad imamo oko 30 igrača, ako neko bude pozitivan da možemo da ga nadomjestimo. No, za sada smo zadovoljni i nemamo ni jednog pozitivnog", kaže Raščić, te daje i osvrt na to da će se mečevi igrati pred praznim tribinama. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Publika igra ulogu. Konkretno kod nas u ligi nije neka posjeta, bude tu 200 - 300 ljudi, ali znači igračima ta podrška. Nije isti ambijent kad se igra pred publikom ili bez nje. Ne bih da ulazim u struku, oni su donijeli mjere kakve su donijeli. Dugoročno kad bi se ovakvo nastavilo igrati po meni ne bi bilo smisla, pogotovo bez publike. Na njima je da donose te mjere, a na nama da ih poštujemo".

O favoritima za osvajanje Druge lige Centar bh. stručnjak veoma oprezno govori, te ne želi da daje nikakve direktne prognoze.

"Rano je još za davati prognoze. Nisam se još suočio s nekim ekipama, nisam gledao sve ekipe, pa da mogu da dam neki sud. Konkretno, ova Usora ima ambicije da uđe u veći rang, također Borac Jelah što nam dolazi svake godine igra značajnu ulogu i ima ambiciju da uđu. Osim te dvije ekipe koje su same izrazile ambiciju za ulazak u viši rang o ostalima ne bih mogao da dam neki veći sud. Nisam upoznat s ostalim ekipama, kadrom, jačinom i kvalitetom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi