Raspad sistema u Mariboru, klub ostao bez najtrofejnijeg trenera

Milanić dao ostavku

Raspad sistema u Mariboru, klub ostao bez najtrofejnijeg trenera

Edmir Škorić

Jako napeto bilo je u Mariboru nakon poraza od Brava u subotu.

Navijači Maribora su pjevali protiv čelnika kluba, igrača, optužili su pojedine igrače da nemaju ni gram profesionalnosti u sebi, prigovarali treneru Darku Milaniću...

Stoga je Milanić odmah nakon utakmice dao ostavku. Na konferenciji za medije nije bio dostupan za pitanja, ali je u intervjuu za RTV Slovenija detaljno objasnio šta se dešavalo u Narodnom vrtu.

"Logično je da kada ste pod takvim pritiskom i kritikom kao i mi, momcima je mnogo teže igrati u takvoj negativnoj atmosferi. To se vidi na svakom koraku, to se osjeća. Većina igrača nije navikla na takve utakmice", kazao je Milanić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenski stručnjak, koji je u karijeri igrao za Partizan i Sturm Graz, osvojio je s Mariborom pet titula, četiri kupa i jedan Superkup Slovenije.

Nakon poraza od Brava (1:2) Maribor je pao na treće mjesto i trenutno ima četiri boda manje od Olimpije, koja ima i utakmicu manje u odnosu na rivala. Drugi je Aluminij sa 45 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi