Raspad sistema u NK Varaždinu

Nema mira u baroknom gradu

Raspad sistema u NK Varaždinu

NK Varaždin je prošlog vikenda doživeo i treći poraz u prvenstvu uslijed čega je jedini tim bez osvojenog boda, ali situacija će izgleda biti još gora.

Nakon što su odlazak najavili Nikola Šafarić i Adnan Aganović, zahtev Arbitražnoj komisiji su danas zbog čak 10 neisplaćenih plaća poslali  još Mario Brlečić i Adam Sušac. I treneru Samiru Toplaku je dosta svega, a najčudnije je da se predsjednik Zlatko Horvat i direktor Branko Janžek nalaze na godišnjem odmoru dok je sportski direktor Stjepan Cvek podneo ostavku prije nekoliko sedmica.

Varaždin je prošle sezone takođe bio u vrlo teškoj situacij zbog čega je i promijenjeno tradicionalno ime Varteks, ali je vrlo mlada ekipa uz pomoć veterana Vugrineca plasmanom u finale Kupa čak mimo očekivanja izborila Evropu. Tu su ovog ljeta izbacili Lusitanos i Iskru Stal, a zatim su više nego časno ispali od Dinama iz Bukurešta.

Međutim, u prvenstvu su izgubili do Lokomotive 0:2 i Zadra 1:2 kući i u Šibeniku 0:1 jer očigledno igrači više nemaju motiva zbog nedostatka novca. Već se priča da je više nego i upitno da će Varaždinci putovati na meč 4. kola kad gostuju u Rijeci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.