Rasprodaja u Benfici: I defanzivac seli Manchester
Foto: EPA

Lindelof kompletira transfer u United

Rasprodaja u Benfici: I defanzivac seli Manchester

Midhat Šljivak

Nakon što su golmana Edersona prodali ekipi Manchester Cityja za 40 miliona eura, ekipa Benfice nastavlja da zarađuje novac od transfera fudbalera u timove iz Manchestera.

Ovog puta kupac je United, koji je dogovorio dolazak švedskog štopera Victora Lindelofa i to također za 40 miliona eura.

Švedski fudbaler sve već dugo povezuje s dolaskom na Old Trafford. Činilo se da Crveni đavoli polako odustaju od njega, ali 22-godišnji defanzivac će, kako stvari stoje, ipak obući dres Uniteda.

Portugalski mediji tvrde da je transfer između dvije strane dogovoren i da će u narednoj sedmici biti i kompletiran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lindelof će s timom iz Manchestera potpisati petogodišnji ugovor, pa će Jose Mourinho dobiti jednog od najboljih defanzivaca Evrope u ovom trenutku.

Lindelof je član Benfice postao još kao tinejdžer i u ovom timu je potpuno izgradio ime, koje ga je dovelo do Teatra snova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi