Raspucani Podolski vodio Arsenal do pobjede

FA Cup, 1/16 finala

Raspucani Podolski vodio Arsenal do pobjede

Ekipa Arsenala rutinski je u okviru FA Cupa sa 4:0 savladala ekipu Coventryja i tako se zasluženo plasirao u naredni krug najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Engleskoj.

Pitanje pobjednika rješeno je već u prvom poluvremenu, a najveće zasluge za to pripadaju njemačkom reprezentativcu Lucasu Podolskom.

Njemački napadač prvo je svojim golom u 15. minuti Topnike doveo u vodstvo, da bi isti igrač 12 minuta kasnije svojim drugim pogotkom na susretu udvostručio vodstvo tima sa Emiratesa u okviru šesnaestine finala FA Cupa.

Vodstvo kluba iz Londona povećao je šest minuta prije kraja Olivier Giroud, fudbaler koji je na terenu zamijenio upravo dvostrukog strijelca u večerašnjem susretu pogodio je za 3:0.

Tačku na "i" golom u 89. minuti susreta stavio je Cazorla za uvjerljivu i zasluženu pobjedu Arsenala.

Drugi susret koji se igrao noćas završen je bez pobjednika, pa će Nottingham i Preston igrali novi međusobni duel. 

FA Cup, 1/16 finala:
Arsenal - Coventry 4:0 (Podolski 15, 27, Giroud 84, Cazorla 89)
Nottingham - Preston 0:0

 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.