Ratko Dujković postao slobodan igrač

Bivši reprezentativni čuvar mreže napustio Iran

Ratko Dujković postao slobodan igrač

Dino Kurbegović

Ratko Dujković, iskusni 33-godišnji golman, koji je prije tri sezone s ekipom Zrinjskog osvojio titulu prvaka BiH, je posljednju sezonu proveo je u dalekom Iranu, gdje je branio boje ekipe Saipa Teheran. U Iranu je za sezonu skupio 13 nastupa, te mu je istekao ugovor s ovim klubom.

"Istina je da sam napustio Iran, istekao mi je ugovor i trenutno sam slobodan igrač. Postoji opcija da pređem u Persepolis kod Branka Ivankovića, ali ništa nije sigurno. Siguran sam da ću u narednom periodu pronaći pravu sredinu, pratio sam Premijer ligu BiH i drago mi je što je moj bivši klub osvojio titulu prvaka. Ljudi ulažu u ekipu imaju dobar sistem i to se na kraju isplati, Zrinjski će još dugo igrati važnu ulogu u prvenstvu BiH", kazao je za SportSport.ba Dujković.

Ratko Dujković 33-godišnji je čuvar mreže, koji je godinama slovio za ponajboljeg u BiH. Nastupao je za Slaviju i Zrinjski, a zanimljiv podatak da je u 152 nastupa u Premijer ligi čak u 62 utakmice sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Sigurno će ovaj iskusni golman u narednom periodu pronaći klub, a nije isključeno da to ponovo bude neki od klubova iz vrha Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi