Ratko Varda potpisao za Khimki
Ratko Varda

Rusija

Ratko Varda potpisao za Khimki

Adnan Beganović

Ratko Varda, košarkaš koji je rođen u Bosanskoj Gradišci i koji je izrazio želju da nastupa u našoj reprezentaciji, novi je član ruskog Khimkija.

Ruski klub objavio je na zvaničnim internet stranicama potpisivanje ugovora sa iskusnim centrom Žalgirisa, a koji je potpisan do kraja sezone. U Khimkiju se nadaju da će Varda biti sjajna zamjena za povrijeđenog Macieja Lampeja, kojeg prema posljednjim informacijama čeka pauza od šest sedmica.

Vareda je svoju profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Partizanu (1998 – 2001), odakle je prešao u najjaču svjetsku košarkašku ligu, tačnije u Detroit. U NBA se zadržao samo sezonu, te se vratio u Evropu i potpisao ugovor sa slovenačkom Olimpijom. U posljednjih nekoliko sezona, ovaj veoma dobri centar promjenio je nekoliko klubova (Apollon, Bešiktaš, Kijev, Real, Menorca, Žalgiris).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.