Ratko Varda pronašao novi klub

Uprkos najavi da će završiti karijeru

Ratko Varda pronašao novi klub

D. Rakanović

Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH Ratko Varda uprkos najavi da će završiti karijeru odlučio je da odigra još jednu sezonu za beogradski Dynamic.

Ovaj beogradski klub takmit će se u Drugoj ABA ligi, a Varda će imati otvoreni ugovor, prenose mediji u Srbiji. 

 Varda ima 38 godina, a ovo će mu biti 22. sezona u bogatoj karijeri. 

On je nastupao za Detroit, Partizan, Olimpiju, Apollon, Besiktas, Kyiv, Real Madrid, Menorcu, Žalgiris, Khimki, Asseco Prokom, Azovmaš, Mahram Teheran, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Byblos, Kožuv, Sutjesku i Hekmeh. 

Kuriozitet predstavlja da je igrao za tri reprezentacije Jugoslaviju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Za Makedoniju je igrao na prijateljskom turniru u Kini prošle godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi