Ratko Varda u najboljoj petorci

Montepaschi pobjednik turnira u Poljskoj

Ratko Varda u najboljoj petorci

Širom Evrope igraju se pripremni turniri u sklopu priprema za početak nove košarkaške sezone.

Tako su na jakom turniru u Poljskoj snage odmjerili domaći Prokom i još tri učesnika Eurolige (Montepaschi, Lietuvos Rytas i Union Olimpija). Pobjednik je momčad talijanskog prvaka iz Siene, koja je u finalu bila bolja od Olimpije nakon produžetka rezultatom 95:91.

Nakon regularnog dijela utakmice bilo je 80:80, da bi u dodatnih pet minuta odgovornost preuzeli Kaukenas i McCalebb koji donose pobjedu timu Simonea Pianigianija. David Moss je sa 22 poena bio najefikasniji u pobjedi Montepaschija, Rimantas Kaukenas je dodao 18, dok su kod izabranika Jure Zdovca najbolji bili Goran Jagodnik sa 22, Kenny Gregory sa 19, te Vlado Ilievski sa 15 poena i 12 asistencija.

U utakmici za treće mjesto Prokom je bez previše problema pregazio Lietuvos Rytas sa 90:67. Bobby Brown je sa 32 poena bio prvo ime Prokoma, Ratko Varda je dodao 14, dok je Vidas Gecevicius kod Rytasa sa 12 poena bio najefikasniji. Kenan Bajramović je ostao bez učinka.

Za najboljeg igrača turnira je izabran Rimantas Kaukenas iz Montepaschija, dok je naš reprezentativac Ratko Varda izabran u najbolju petorku. Pored Varde i Kaukenasa u najbolju petorku su još izabrani Goran Jagodnik, Bobby Brown i David Moss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti