Ratković: Skautirali smo Belgiju, bit ćemo konkurentni

Pomoćni trener bh. kadeta

Ratković: Skautirali smo Belgiju, bit ćemo konkurentni

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je započela nastup na Evropskom prvenstvu minimalnom pobjedom protiv Danske (3:2).

Pomoćni trener našeg U-17 tima Damjan Ratković bio je zadovoljan pobjedom, te je ukratko prokomentarisao jučerašnju utakmicu.

"Bila je to teška utakmica. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou i odigrali smo ispod naših očekivanja. U nastavku su stvari došle na svoje mjesto, podigli smo se, izašli visoko na protivnika i na kraju pobijedili. To je bio meč pun preokreta i momci su pokazali karakter i kako treba igrati do kraja, što nam je donijelo zasluženu pobjedu", rekao je Ratković, te potom najavio naredni meč protiv Belgije:

"Belgija je, kao i Danska, veoma kvalitetna ekipa, organizovana i kompaktna. I to će biti težak meč i potrudićemo se da ga što spremnije dočekamo. Skautirali smo protivnika, vidjeli smo njihove dobre i loše strane i vjerujem da možemo biti konkurentni protiv njih, te doći do dobrog rezultata".

BiH i Belgija svoj meč 2. kola grupe C igraju u utorak s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi