Raul Gonzalez karijeru nastavlja u New Yorku?

Legendarni Španac ide stopama velikog Pelea

Raul Gonzalez karijeru nastavlja u New Yorku?

Legendarni fudbaler Real Madrida i reprezentacije Španije Raul Gonzalez najvjerovatnije će na kraju sezone preći u redove New York Cosmosa. 

Nekadašnji član Reala i Schalkea trenutno igra u katarskom Al Saadu, ali mu na kraju sezone ističe ugovor i vjerovatno će pronaći novi klub, jer nema namjeru završiti karijeru. 

Tokom prošlogodišnjeg prelaznom roka spominjao se Raulov odlazak u američki MLS, jer je nekoliko klubova imalo namjeru da ga dovede, ali do transfera nije došlo. 

Sada je situacija nešto drugačija. New York Cosmos želi Raula vidjeti u svojim redovima, a ključnu ulogu bi trebao odigrati nekadašnji Raulov saigrač iz španske reprezentacije Marcos Senna koji igra u Cosmosu.

"Ako biste mi rekli da mogu da dovedem napadača, volio bih da dovedem Raula, zbog toga šta on predstavlja kao ličnost. On je tačno tip osobe koju želimo u klubu, zbog profesionalizma, posvećenosti i sposobnosti", rekao je Senna.

"Nismo se dogovorili oko uslova ili potpisali bilo kog igrača koji nije u našem sastavu", demantovali su iz Cosmosa da je Raul već potpisao ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije