Stigao je gusar!

Originalna proslava

Stigao je gusar!

Admin Čaušević

U modernom fudbalu pojedini fudbaleri nastoje da budu originalni u proslavi svojih golova. 

Kandidat za proslavu godine definitivno je Raul Jimenez koji je na jedinstven način proslavio svoj gol protiv Prestona u drugom kolu EFL Cupa.

Sjajni Meksikanac je zabio u 8. minuti, a onda je odlučio da se kamuflira u gusara jer je na ruku stavio kuku, a na oko povez.

Kao što je od ranije poznato odlični napadač je zbog ozbiljne povrede primoran da igra sa improvizovanom kacigom.

Inače, Jimenezu je ovo bio prvi gol nakon 144 dana pauze te je odlučio da ga proslavi unikatno, u čemu je očigledno i uspio.

Reprezentativac Meksika se pojavio na jesen 2020. godine na gostovanju Arsenalu i poslije toga je pauzirao čak osam mjeseci.

U prošloj sezoni uspio je postići nekoliko golova. Ove sezone se od njega očekuju velike stvari što je nagovijestio i golom Prestonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi