Preživio je pakao, na glavi mu je ostao trajni ožiljak, a sada je ponizio svoje protivnike

Majstorija sjajnog napadača

Preživio je pakao, na glavi mu je ostao trajni ožiljak, a sada je ponizio svoje protivnike

A. Čaušević

Veliki igrači se uspjevaju vratiti na pravi način nakon što dožive teške povrede koje bi mogle značiti i kraj karijere.

Prije skoro godinu na meču Arsenal - Wolverhampton Raul Jimenez je dobio ozbiljnu povredu glave. Na terenu su se ljekarske službe borile za njegov život, a ispostavilo se da je zadobio frakturu lobanje.

Sjajni Meksički napadač se prvi put u javnosti pojavio u januaru kada je posmatrao jedan meč svog tima te se vidjelo da mu je ostao trajni ožiljak na glavi.

Jimenez se na teren vratio na kraju prošle sezone i primoran je da igra sa zaštitnom kapom oko glave kako bi spriječio eventualnu novu povredu.

Do povrede ovaj 30-godišnjak je bio među najboljim napadačima Premiershipa, a polako počinje da se vraća u staru formu.

Wolverhampton je na gostovanju pobijedio Southampton s minimalnih 0:1. Strijelac gola je bio upravo Jimenez koji je pogodio nakon duže od godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Vukova je odlično primio jednu dubinsku loptu, protivničkoj odbrani prodao nekoliko lažnjaka te preciznim udarcem zatresao mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Jimenez je u Wolverhampton stigao prije dvije godine iz Benfice kada je plaćen ogromnih 38 miliona eura.

Promo

Top Komentari

Laporta
Zdravlje je najvaznije, doći će golovi...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi