Gotovo je: Arsenal doveo novog golmana!

Tvrdi Fabrizio Romano

Gotovo je: Arsenal doveo novog golmana!

Esmer Oštraković

Iako je golman Arsenala, Ramsdale, prošle sezone branio jako dobro, Mikel Arteta odlučio je da mu dovede još bolju konkurenciju.

Naime, dosadašnji drugi čuvar mreže Turner nije ispunio očekivanja i on će ubrzo napustiti klub iz Londona.

Arsenal ne želi da dovodi golmana kojem će biti jasno da će biti rezerva, nego nekog ko će se boriti sa Ramsdaleom za "jedinicu".

Upravo to pronašli su u sjajnom golmanu Brentforda, Davidu Rayi koji ima 27 godina i kojem ugovor sa ovim klubom ističe na kraju sezone.

"Arsenal je dogovorio potpis Davida Raye. Lični uslovi dogovoreni su još prošle sedmice, a sada je sve završeno i sa Brentfordom.

Oglasi

Dokumenti će ubrzo biti potpisani, a medicinski pregledi će biti obavljeni do kraja sedmice. Raya je želio samo u Arsenal", napisao je Fabrizio Romano.

Raya je još kao tinejdžer iz Cornelle otišao u Blackburn, igrao na posudbi u Southportu, a u Brentford je stigao prije četiri godine za 3,35 miliona eura.

Treba spomenuti i da je Raya dva puta branio za reprezentaciju Španije, a zanimljivo da nikada nije nastupao za mlađe selekcije svoje zemlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je u ovom prijelaznom roku odradio sjajan posao, te su doveli Declana Ricea, Kaija Havertza, te Timbera. 

U nedjelju su u Community Shieldu ostvarili pobjedu protiv Manchester Cityja i tako na sjajan način najavili novu sezonu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi