Rayo razbio Osasunu

Šestica u mreži Osasune

Rayo razbio Osasunu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Rayo Vallecana deklasirali su ekipu Osasune u 32. španske Primere rezultatom 6:0. 

Rayo je dosta lagano stigao do tri boda, a sve je bilo riješeno već nakon prvih 45 minuta igre. Poveli su domaći u 5. minuti golom Josea Moville, da bi potom Michu u 17. i 28. minuti postigao golove za vodstvo od 3:0. Iako su imali ubjedljivu prednost, fudbaleri Raya se nisu na tome zaustavili. 

 

Do kraja poluvremena su postigli i četvrti gol, a u nastavku utakmice još dva. Za rezultat poluvremena od 4:0 pogodio je Diego Costa u 36. minuti. Novu "petardu" u mreži osasune potvrdio je golom za 5:0 Armenteros u 57. minuti, a konačnih 6:0 postavio je Tito u 79. minuti susreta. 

 

Tri boda osvojio je i Getafe koji je savladao Sporting Gijon sa 2.0. Golove za tim iz predgrađa Madrida postigli su Miku u 22. minuti, te Diego Castro u 47. minuti utakmice. 

 

Odličan meč odigrali su Espanyol i Real Sociedad, a završilo je 2:2. Gosti iz San Sebastiana su je golovima Carlosa Vele iz 12. i 15 minute došao do ranog vodstva od 2:0, no Espanyol se uspio vratiti i osvojiti jedan bod. Demidov je u finišu prvog poluvremena smanjio na 1:2, da bi na otvaranju drugog poluvremena Weis pogodio za konačnih 2:2

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.