Razgrad - Mjesto u kojem stanuje bugarski prvak

Bh. selekcija u ovom gradu igra protiv Bugarske

Razgrad - Mjesto u kojem stanuje bugarski prvak

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u Razgradu.

Novi selektor naše selekcije Robert Prosinečki po prvi put od početka mandata na okupu će imati sve igrače nakon što je u prva dva prijateljska meča protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika računao na većinom igrače iz Premijer lige BiH. Prva provjera za naš tim bit će u petak protiv selekcije Bugarske, a meč se igra u Razgradu na "Ludogorets Areni".

Dio naše ekspedicije u bugarski grad doputovao je u ponedjeljak, dok je većina naših igrača stigla sinoć u hotel "Cartoon" u kojem je smještena naša selekcija. Jučer ih je u Razgradu dočekao snijeg zbog čega je stručni štab odlučio da je najbolje da se prvi trening odgodi za danas.

Što se Razgrada tiče ovaj grad nalazi se blizu granice sa Rumunijom, a udaljen je oko stotinjak kilometara od Varne koja je jedan od najvećih gradova u Bugarskoj. U Razgradu živi nešto manje od 35.000 stanovnika, a zanimljivo je da u ovom gradu živi čak 19% Turaka. Svi koji budu imali priliku da se nađu u ovom gradu imat će mnogo toga za vidjeti što se tiče historijskog aspekta.

Razgrad je nastao na ruševinama rimskog grada Abritusa, a poznato je da je Trajan Decius bio prvi rimski vladar koji je poginuo u borbi i to baš u blizini današnjeg Razgrada. U ovom gradu imaju i dvije džamije s obzirom da je Razgrad bio dio Osmanskog carstva sve do početka 20. stoljeća.

O sportu i ne treba previše trošiti riječi s obzirom da je Ludogorets napravio pravo čudo jer je bio pred samim gašenjem. Ovaj klub već neko vrijeme dominira u najjačem rangu ovog takmičenja sa šest uzastopnih titula prvaka. Ove sezone ovaj tim igrao je u nokaut fazi Evropske lige kada je izbačen u šesneastini finala od Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi