Razišli se Bento i Sporting

Nakon serije loših rezultata

Razišli se Bento i Sporting

Adnan Beganović

Paulo Bento, sada već bivši šef stručnog štaba lisabonskog Sportinga danas je podnio ostavku, a ova vijest potvrđena je i na službenim internetskim stranicama kluba.

Benta će do daljnjeg na klupi Sportinga mijenjati njegov prvi asistent Leonel Pontes, a glavni razlozi odlaska ovog nekadašnjeg fudbalera Sportinga i Benfice te portugalske reprezentacije s trenerske klupe lisabonske momčadi jesu veoma loši rezultati kluba u ovoj sezoni.

Naime, nakon devet kola u portugalskom prvenstvu Sporting se nalazi na 7. mjestu s 13 osvojenih bodova. Bento je na klupu Sportinga došao 2005. godine, a s klubom je u četri sezone isto toliko puta bio viceprvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti