Razišli se Milan i Richard Hendrix

Amerikanac će najvjerovatnije u Lokomotiv Kuban

Razišli se Milan i Richard Hendrix

Richard Hendrix je početkom ove sezone stigao u Italiju iz redova Maccabija iz Tel Aviva. Međutim u Milanu se nije zadržao dugo.

Amerikanac koji igra na poziciji krilnog centra nije zadovoljio apetite Scariola i njegovih saradnika, pa će karijeru najvjerovatnije nastaviti u redovima ruskog Lokomotiva Kuban. Hendrix je u Milan stigao kao veliko pojačanje nakon odličnih partija u dresu Maccabija. 

 

Prošle sezone bilježio je devet poena i 5.5 skokova na 21 utakmici Eurolige, za svega 20 minuta provedenih na terenu u prosjeku. Ove sezone odigrao je deset susreta, a brojke su mu pale na 3.7 poena po susretu i 2.2 skoka, za 12 minuta provedenih na parketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.