Razlozi zbog kojih će Kylian Mbappe ostati u PSG-u

Špekulacije na stranu

Razlozi zbog kojih će Kylian Mbappe ostati u PSG-u

Zinedine Zidane će, navodno, dobiti pola milijarde eura od čelnika Real Madrida kako bi stvorio nove Galacticose. 

Pogba, Hazard i Kylian Mbappe su najveće želje, ali je veliko pitanje da li će Real uspjeti realizovati ove transfere bez obzira na ogromna finansijska sredstva na raspolaganju.

Posebno se to odnosi na Kylaina Mbappea s obzirom da bi u PSG-u bili ludi ukoliko bi pristali prodati 20-godišnjeg Francuza koji "prijeti" da u skorije vrijeme izraste u najboljeg svjetskog fudbalera.

Istina, špekulacije o Mbappeovom potencijalnom transferu u Real ne prestaju, ali je zaista teško zamisliti da će ga PSG pristati prodati, posebno ovog ili narednog ljeta.

Ipak je Kylan Mbappe uz Neymara jedan od stubova PSG-ovog projekta.

Zašto PSG vjerovatno neće prodati Mbappea ni za stotine miliona eura?

"Nefudbalski" uticaj

PSG-ova želja da zadrži Mbappe nije tu samo zbog onoga što mladi Francuz donosi na terenu. Mbappe je jednostavno "zlatna koka".

Mbappe i Neymar su za francuski fudbal ono što je bio David Beckham u Španiji po dolasku u Real Madrid - mašina za pravljenje para.

Bez obzira na sve probleme, zarada od reklama i sponzora će samo rasti sve dok su na Parku prinčeva Kylian Mbappe i Neymar.
Tako je PSG nedavno potpisao ugovor sa hotelskom grupacijom Accor čiji će logo zamijeniti onaj Fly Emiratesa na dresu pariškog velikana. Na osnovu ovog ugovora PSG će zarađivati i do 60 miliona eura po sezonu što je najveći sponzorski ugovor u historiji francuskog fudbala.

Najbolje tek treba doći

Iako se po njegovoj igri i odlukama na terenu to ne bi reklo, Mbappeu je tek 20 godina. U PSG-u su svjesni koliko još može ponuditi klubu, a već sljedeće sezone se od njega očekuju još bolje igre.

Iako su Mbappeove statističke brojke već nevjerovatne, mladi Francuz tek treba odvesti PSG do toliko željenog evropskog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi je zbog svega navedenog odlučan da ni po koju cijenu na pusti Mbappea, a i sam mladi fudbaler je nakon ispadanja od Uniteda u Ligi prvaka uvjeravao navijače da njegova budućnost na Parku prinčeva nije upitna.

"Mnogo je onih koji u to sumnjaju, ali ja ću nastaviti vjerovati u ovaj projekat. Ostat ću ovdje, to je siugrno", poručio je tada mladi Mbappe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi