Razočarenje u NK Travnik: Igrači su dobili teže povrede, nije nam mjesto u ovoj ligi!

Šta se dešavalo u u Turbetu?

Razočarenje u NK Travnik: Igrači su dobili teže povrede, nije nam mjesto u ovoj ligi!

Samir Mlaćo

U derbiju 19. kola Druge lige Zapad jučer su u Turbetu snage odmjerili Vlašić i Travnik. Mreže su mirovale, ali na terenu je bilo veoma 'vruće'.

Domaći su na kraju dobili i crveni karton, a u redovia Vezira su razočarani. Ističu da su domaći bili veoma grubi, te da njihovom klubu nije mjesto u Drugoj ligi.

Oglasili su se na zvaničnoj facebook stranici.

"Da NK Travnik nije mjesto u 2. Ligi FBiH pokazalo se još jednom u utakmici protiv lokalnog NK Vlašić.

U susretu koji je obilježio bezbroj najgrubljih prekršaja nad igračima NK Travnik rijetko viđenih na nogometnim terenima, ekipa i klub u cjelini pokazali su maksimalnu sportsku kulturu i disciplinu.

Teže povrede pretrpjeli su Amer Torlak i Arman Biković koji su ambulantnim kolima prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik gdje se trenutno nalaze na detaljnim pretragama. Kako sada stvari stoje za Bikovića je ova sezona završena, a ništa bolje nije prošao ni Torlak, kao ni ostali nogometaši NK Travnik.

Pa i pored ovog svega, NK Travnik nastavlja svoj put prema 1. Ligi FBiH i ma šta se dešavalo u narednim utakmicama od tog puta neće odustati.

Što nas raduje, jeste velika podrška navijača iz Travnika i posebno Travničke Gerile, koji su u Turbetu pokazali kako se navija i bodri svoj klub.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

NK Travnik ovim putem želi čestitati svim svojim igračima, stručnom štabu, te svojim navijačima na pristupu i odnosu prema plavom grbu i dresu. Smatramo i da smo drastično oštećeni brojnim sudijskim odlukama", stoji u objavi.

NK Travnik je lider na tabeli Druge lige Zapad sa dva boda prednosti u odnosu na FK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi