Razočarenje u Podrinju: "Jednom igraču je slomljena noga, dobili smo batine, te možda i istupimo"

Domaći su slavili 2:1

Razočarenje u Podrinju: "Jednom igraču je slomljena noga, dobili smo batine, te možda i istupimo"

S. Mlaćo

U Podrinju iz Janje razočarani su nakon jučerašnjeg susreta 5. kola Prve lige RS u gostima kod Borca iz Kozarske Dubice.

Domaći su slavili 2:1, a gosti ističu da su dobili prave batine, te da čak razmišljaju i o istupanju iz lige.

"Do 75. minute sve je bilo korektno, oni su vodili 2:0, mi smo stigli na 2:1 i krenuli po 2:2. Prvo je njihov golman slomio nogu našem napadaču, a nije sviran ni faul. Trebao je biti crveni karton, a sudija nije svirao ni faul. Druga situacija se desila kada je momku od 17 godina laktom namjerno slomljen nos. Hitna je odvukla našeg napadača, a juniora kojem je slomljen nos nije imao ko da odvuče. Ganjali su neke ljude, pa je žena koja je fizioterapeut odvukla mladića i ostavila ga tamo. Mi smo poslije morali tražiti njih. Zaista smo razočarani", kazao je predsjednik FK Podrinje Janje Mirsad Trnovac za SportSport.ba.

U Janji razmišljaju o konkretnim koracima.

"Mi razmišljamo o istupanju iz lige. Ovo nije prvi put u ovo pet kola da je suđenje ovakvo. Mi imamo mladu ekipu, jednu od najmlađih u ligi, sedam juniora je tu, te nećemo dozvoliti da neko batinja djecu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Najveće zamjerke iz Podrinja idu na četvrtog sudiju Velimira Drinića iz Modriče.

"Drinić duži niz godina ima neki problem protiv nas. Na osnovu njegovih instrukcija glavni sudija je donosio odluke", dodao je na kraju razgovora razočarani Mirsad Trnovac.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ovo su iz Podrinja jedini Bosnjaci u Rs-u zato ih ne vole
3 0
Milos1312
Kod nas bi svaki dan neko da istupi, sve neke zrtve, razocarani u zivot. Te rukomet, te kosarka...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi