Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa prioritet NS ZDK
Mahmić ističe da je projekat od velike važnosti za razvoj omladinskog nogometa

Projekat se realizuje putem UEFE i FIFE

Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa prioritet NS ZDK

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Na dnevnom redu današnje posljednje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza ZDK bila je informacija o realizaciji projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu“.

Projekat vrijedan 460.000 KM će posredstvom UEFE i FIFE, realizovati Nogometni savez BiH, u saradnji s kantonalnim- županijskim savezima i biće realizovan u dvije faze. Nogometni savez će uložiti 260.000 KM, dok su lokalne zajednice koje apliciraju dužne uložiti oko 200.000 KM. Rok za apliciranje je istekao 5. decembra i do kraja godine biće poznata imena općina i gradova koji su dobili sredstva. Aplicirati su mogli svi koji na području općine ili grada imaju registrovan klub s omladinskim selekcijama i koji se nalaze u trenažnom i takmičarskom procesu. Također potrebno je da obezbijede lokaciju, to jest teren na kojem će se vršiti ulaganja.

„Ovaj projekat je od velike važnosti za razvoj omladinskog nogometa/fudbala. U svim gradskim sredinama su do sada uložena djelimična ulaganja od klubova ili lokalne zajednice. Ovo je dobra prilika da klubovi obezbijede kvalitetne terene dimenzija 100×64 m na kojima bi radili svi klubovi. Time bi se šira društvena zajednica mogla posvetiti kvalitetnijem radu s omladinskim selekcijama“, izjavila je Safija Mahmić, generalni sekretar Nogometnog saveza ZDK.

Iz ZDK aplikacije su predali Kakanj i Žepče. Nogometni savez BIH u sklopu započetog projekta planira izgraditi 15 nogometnih terena u cijeloj BiH.

Top Komentari

Kobe4life
Hahaha ama koji razvoj drugovi, jusuf pušina da razvija nešto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi