RB Leipzig dovodi mladog Hrvata?

Potencijalno pojačanje

RB Leipzig dovodi mladog Hrvata?

Ekipa Red Bull Leipziga bi u proljetnom dijelu sezone mogla dovesti nekoliko pojačanja.

Jedan od fudbalera koji se dovodi u vezu sa prelaskom u ovosezonsku senzaciju Bundeslige je mladi Hrvat Duje Ćaleta-Car, koji trenutno igra za Red Bull Salzburg.

Nije nikakvo čudo što ova dva kluba već godinama razmjenjuju igrače budući na isto ime i vlasnika, a Bild piše da bi mladi reprezentativac Hrvatske već u januaru mogao napraviti sljedeći veliki korak.

Ćaleta-Car je karijeru počeo u Šibeniku odakle je 2013. godine otišao u Pasching. Potom je prešao u Liefering, klub koji je filijala RB Salzburga, a zatim je u januaru 2015. godine prekomandovan u redove austrijskog šampiona. Gledajući njegov fudbalski put, Leipzig je nekako i realna sljedeća stanica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je 20-godišnji stoper u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice za Salzburg i nije se upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije