Reaktivirao se nakon 20 godina jer je dobio poziv u reprezentaciju

Razmišljao 12 sekundi

Reaktivirao se nakon 20 godina jer je dobio poziv u reprezentaciju

Admin Čaušević

Koliko možete nabrojati igrača s 49 godina da su reprezentativci? Jedan od njih je Martin Smith, vodoinstalater iz Ipswicha. 

Nakon što je branio u utakmici humanitarnog karaktera dobio je poziv da brani za reprezentaciju Djevičanskih ostrva za kvalifikacione utakmice Concacaf Lige nacije.

Smith je u tim mečevima bio rezervni golman, a da je kojim slučajem stao na gol postao bi drugi najstariji igrač koji je zaigrao na međunarodnim mečevima.

"Uživao sam dok sam igrao, ali to nisam radio 20-ak godina", rekao je Smith za BBC Sport.

"Selektor me pozvao nakon što je jedan od golmana slomio rame i pitao me hoću li ga zamijeniti, trebalo mi je 12 sekundi da pristanem."

Inače, najstariji igrač koji je zaigrao za neku reprezentaciju je George Weah. Odlični napadač je u septembru zaigrao protiv Nigerije kada je imao 51 godinu i 345 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi