Baski skinuli krunu Kraljevima: Hrabri Athletic će na megdan Barceloni!

Ništa od El Clasica u Superkupu

Baski skinuli krunu Kraljevima: Hrabri Athletic će na megdan Barceloni!

A. Čaušević

Athletic Bilbao je drugi finalista španskog Superkupa nakon što je sa 2:1 pobijedio Real Madrid koji tako neće odbraniti trofej osvojen prošle godine.

Baski su odigrali fantastično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali dva gola prednosti, a dvostruki strijelac je bio Raul Garcia.

Užasno prvo poluvrijeme je odigrao Lucas Vazquez čije su greške kumovale kod oba gola. Prvo je u 18. minuti poklonio jednu loptu, da bi u 38. minuti skrivio penal.

Kraljevi su se probudili u nastavku. Napravili su potpunu ofanzivu, malo im je i sreća okrenula leđa jer je Asensio u dva navrata pogađao okvir gola.

U igru se Real vratio u 73. minuti. Karim Benzema je zabio, a gol mu je priznat nakon konsultacija iz VAR sobe. Potvrđeno je da Francuz nije bio u ofsajdu i to zahvaljujući milimetrima.

Sergio Ramos je u finišu igrao u napadu, a dobru šansu za izjednačenje imao je u 88. minuti, njegov šut glavom je otišao pored gola.

Na kraju se igralo osam minuta sudijske nadoknade, Kraljevi su se nadali penalu duboko u nadoknadi, ali ga nisu dobili nakon što je VAR vijećao nekoliko minuta.

Na kraju će u finalu Superkupa igrati Athletic Bilbao i Barcelona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ymrader
Od odlaska Ronalda Real nije ozbiljna ekipa
14 4
Goran3
Msm da treba dovest zamjenu za Benzemu evo napr. Ovog Jovica iz aintrahta
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi