Real ga odbio jer "marketinški gledano nije dobar"

Kante je mogao završiti u Realu

Real ga odbio jer "marketinški gledano nije dobar"

Edmir Škorić

N'Golo Kante je bio nuđen Real Madridu, no Kraljevi su ga dva puta odbijali.

Skauti su Realu predlagali Kantea dok je ovaj igrao u Francuskoj, ali predsjednik Kraljeva Florentino Perez odbio je da plati osam miliona eura za zadnjeg veznog koji danas igra u Chelseaju.

U Realu su smatrali da Kante nije marketinški dobar potez i da neće privući navijače na stadion, ali je Leicester uradio dobar posao i doveo zahvalnog veznjaka.

Kante je s Leicesterom osvojio titulu, a danas je neizostavan u timu Antonija Contea, koji je vodeći na tabeli. U 53 meča za Leicester i Chelsea osvojio je 120 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I dok je Kante bio povrijeđen, Chelsea se nije mogao 'sastaviti s loptom' i nije bio na vrhu tabele, a s njim sve izgleda mnogo bolje. Ali eto, Realu nije bio interesantan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi