Real hoće Rooneya i Gerrarda

Real hoće Rooneya i Gerrarda

Wayne Rooney mogao bi biti zvijezda narednog prelaznog roka, nakon što je za njega otvoreno interesovanje pokazao madridski Real.

"Rooney bi bio savršen igrač za Real Madrid zbog svoje gladi i želje", rekao je predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez.

Najtrofejniji evropski klub ima u planu novi veliki transfer. Na listi Perezovih želja po novome se nalaze Wayne Rooney i Steven Gerrard za koje je spreman izdvojiti 132 miliona eura.

Manchester Unitedu spreman je ponuditi isti iznos za koliko je lani doveo Cristiana Ronalda - 96 miliona eura. Nije ovo prvi put da se Španci interesiraju za engleskog napadača.

Španska Marca navodi kako će u madridskom klubu prije slanja ponude na Old Trafford za mišljenje pitati Cristiana Ronalda. Iako su on i Rooney činili nevjerovatan tandem na terenu, njihov odnos obilježile su i trzavice najčešće uzrokovane Portugalčevom sebičnošću.

Mourinhova prva želja ipak je Gerrard koga je pokušao dovesti dva puta dok je bio na klupi Chelsea. Za Liverpoolovog kapetana Real je spreman dati 36 miliona eura, ali on odbija pričati o klupskoj budućnosti za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.