"Real i Barcelona su stavili ponude na stol, imao sam tri dana da odlučim i odabrao sam veći klub"
Foto - EPA

Vinicius otkrio pozadinu dolaska u Real

"Real i Barcelona su stavili ponude na stol, imao sam tri dana da odlučim i odabrao sam veći klub"

Midhat Šljivak

Madridski Real doveo je u svoje redove nekoliko talentovanih fudbalera iz Brazila, a prvi koji je došao je Vinicius Junior iz Flamenga.

Ovaj 19-godišnjak je član Kraljeva postao 2018. godine i za sada je često dobijao šansu da pokaže šta zna u prvom timu jednog od najvećih klubova svijeta.

Interesantno je svakako da je Vinicius odabrao Real ispred Barcelone. Objasnio je zašto je to učinio.

"Real Madrid i Barcelona su stavili ponude na stol nakon prvenstva Južne Amerike do 17 godina. Imao sam samo tri dana da odlučim, a kako sam uvijek želio igrati za najveći klub na svijetu, odabrao sam Real", rekao je Vinicius i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moji roditelji su posjetili oba kluba i Madrid im se više dopao. Poklopilo se s mojim željama i osjetio sam da je njihov projekat bolji za mene. Daju dosta prostora mladim igračima i imali smo zaista nevjerovatan niz u Ligi prvaka", rekao je mladi fudbaler.

Real je za mladog Brazilca izdvojio 46 miliona eura, a on je u 59 odigranih utakmica za prvi tim postigao osam golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
I zeznuo se...
3 10
Vienner
Zeznuo se.dao Barsi go
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi