Real i PSG sigurni, prvijenac Di Marije, hat-trick Ronalda

Liga prvaka, grupa A

Real i PSG sigurni, prvijenac Di Marije, hat-trick Ronalda

Edmir Škorić

U prvom kolu grupe A Lige prvaka očekivano su domaće pobjede ostvarili PSG i Real Madrid.

PSG je u Parizu nadigrao Malmo, koji nije imao šta da traži protiv francuskog prvaka. 

Mreža Šveđana tresla se već u četvrtoj minuti. Angel di Maria je postigao lijep pogodak, prvi u ovoj sezoni Lige prvaka i prvi u dresu PSG-a, u koji je stigao iz Manchester Uniteda ovog ljeta.

Imali su Parižani dosta šansi do kraja utakmice, a u 62. minuti na sjajnu asistenciju Ibrahimovića Cavani pogađa za 2:0.

Slično je bilo i u Madridu, gdje je Real nadigrao Šahtar, no Ukrajinci su se dobro držali u prvih 45 minuta. Vodeći gol i jedini u prvom dijelu postigao je Karim Benzema u 30. minuti U 50. minuti Šahtar je ostao s desetoricom pošto je Stepanenko dobio drugi žuti karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 55. minuti Ronaldo šutira, pogađa u leđa Srnu, ali sudija Bebek pokazuje na penal i Ronaldo je siguran za 2:0. Osam minuta kasnije novi penal za domaće, još jedan pogodak Ronalda za sigurna tri boda Kraljeva. Portugalac je još u 82. postigao hat-trick, postavivši konačnih 4:0.

Grupa A:
PSG - Malmo 2:0 (Di Maria 4, Cavani 62)
Real - Šahtar 4:0 (Benzema 30, Ronaldo 52 - penal, 63 - penal, 82)


Di Maria GOAL (1:0) PSG vs Malmo 15/09/2015 by OfficialGoals
Edinson Cavani Goal PSG 2 - 0 Malmo Champions... by funnyno1
Benzema GOAL (1:0) Real Madrid vs Shakhtar 15... by OfficialGoals
Cristiano Ronaldo Goal 2-0 / Real Madrid vs... by gentaa
Cristiano Ronaldo Penalty Goal - Real Madrid 3... by brilche
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.