Real ili Barca: Znate li kome je dosuđeno više penala?

Napokon riješena vječita dilema

Real ili Barca: Znate li kome je dosuđeno više penala?

Navijači Real Madrida i Barcelone vode vječitu polemiku oko toga za koji je tim dosuđeno više jedanaesteraca. Centar za istraživanje, nogometnu historiju i statistiku španske lige (CIHEFE) pobrinuo se da konačno saznamo ko prednjači u broju najstrožijih kazni.

Ta 'titula' pripada Real Madridu, za koji je u historiji Primere dosuđeno 487 jedanaesteraca, dok je Barcelona na drugom mjestu sa 460.

Zanimljivo je pogledati i statistiku koja otkriva protiv kojeg je kluba dosuđeno najviše kaznenih udaraca. Barcelonini protivnici su dobili 332 penala, naspram Reala protiv kojeg je dosuđeno 'samo' 267.

Klub protiv kojeg je dosuđeno najviše jedanaesteraca u historiji primere je Valencia (360), nakon koje dolazi Espanyol (358), te Bilbao (342). Barcelona je na četvrtom, a Real Madrid na devetom mjestu te liste.

Kada se pogleda ukupni omjer dosuđenih jedanaesteraca (za i protiv), Real Madrid je u 'plusu' 220 jedanaesterca, a Barcelona 128.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od kada se igra prva španska liga (1928/29.), dosuđeno je ukupno 6.514 jedanaesteraca. Direktno je realizovano 4.830 penala (74.15%). Od tri dosuđena jedanaesterca, dva su za domaću, a jedan za gostujuću ekipu, a postotak dosuđenih jedanaesteraca po utakmici iznosi 0.27.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.