Real je lagao: Otkriveno koliko je plaćen Gareth Bale!

Procurili dokumenti u javnost

Real je lagao: Otkriveno koliko je plaćen Gareth Bale!

Football Leaks, koji je specijalizovan za objavu detalja i tajnih klauzula u ugovorima, razotkrio je dokumente vezane za transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid.

Velški fudbaler je za Real Madrid bio skuplji nego što je bilo 'prijavljeno' u javnosti. Tottenham je čelnicima Real Madrida davao opciju da iznos od 91 milion eura uplate u roku od dvije sedmice, ali su se u kraljevskom klubu odlučili za opciju prema kojoj će obeštećenje uplatiti u četiri rate i pritom izdvojiti vrtoglavnih 100.75 miliona eura. 

Pretpostavlja se da je Real Madrid detalje zataškao iz razloga što Cristianu Ronaldu ne bi bilo svejedno da Gareth Bale bude plaćeniji od njega, a u otkrivenim dokumentima je posebno interesantna klauzula prema kojoj Tottenham sprječava da se podatak o visini obeštećenja iznosi u javnost.

"Tottenham se slaže da neće izdavati nikakvo saopštenje oko ekonomskih aspekata dogovora", stoji u potpisanom ugovoru između ove dvije momčadi. 

U ugovori stoji da je Baleu i njegovom klubu zabranjeno u javnosti pričati negativno o Tottenhamu i predsjedniku Danielu Levyju, a također Real Madrid mora obavijestiti Spurse ukoliko neki klub iz Engleske pošalje konkretnu ponudu za velškog reprezentativca. 

Tottenham će u tom slučaju imati rok od 72 sata da otkupi Balea za istu prvobitnu sumu koju Real Madrid namjerava prihvatiti, a prednost će imati čak i ukoliko drugi zainteresovani klub pošalje drugu, bolju ponudu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi