Klopp: Briga me za finale iz Kijeva, to što igramo protiv Reala je sada najveća motivacija

Redsi gostuju u Madridu

Klopp: Briga me za finale iz Kijeva, to što igramo protiv Reala je sada najveća motivacija

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp obratio se novinarima na press konferenciji pred prvi susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Real u Madridu.

Bivši evropski prvaci sutra navečer sastaju se na "Alfredo di Stefano" stadionu, a Kloppu se sviđa što se uloga favorita prepisuje Realu. Govorio je i o finalu od prije tri godine kada je Real bio uspješniji od Liverpoola.

"Želimo pokazati koliko smo jaki u ovom trenutku, ne zanima nas ovo finale prije tri godine. Ni na koji način ne mogu vratiti osjećaje te noći - bio to bijes ili bilo nešto drugo. Ni ne trudim se. Ako smo bolji od Reala, onda možemo proći dalje", rekao je Klopp, pa je dodao:

"Igramo protiv Reala i za mene je ovo najveća moguća motivacija, ne zbog meča u Kijevu 2018. Da me sedam dana nakon finala neko pitao bih li pozvao Sergia Ramosa na svoj rođendan, odgovorio bih "ne". Bila je to čudna večer, ali bilo je to davno", prisjetio se Klopp incidenta kada je Ramos povrijedio Salaha.

Klopp je rekao da zavidi ljudima koji žive u Madridu na lijepom vremenu. Nije posebno odgovorio na pitanje hoće li jednog dana preuzeti Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako se na kraju moje karijere pokaže da sam vodio samo tri kluba, to neće biti loše, zar ne? Ne bih požalio zbog nečega takvog".

Nije želio otkrivati sastav, ali dao je naslutiti da će sutra zaigrati Diego Jota, koji je u izvrsnoj formi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Nema Bejla al tu je Vini.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi