Kad zagusti izdati ne znaju: Real pokazao Atleticu zašto je Real!

Velika pobjeda

Kad zagusti izdati ne znaju: Real pokazao Atleticu zašto je Real!

Admin Čaušević

Real Madrid Zinedinea Zidanea ne zna zakazati u velikim utakmicama. Pokazao je to i gradski derbi protiv Atletica.

Iako imaju loših rezultata protiv slabijih ekipa susreti koji se jednostavno moraju dobiti Los Blancosi pokažu snagu i kvalitet.

Real je sigurnom i konkretnom igrom pobijedio Atletico s 2:0 te ljutom gradskom rivalu nanio prvi poraz u La Ligi.

Domaći su na stadionu Alfredo di Stefano poveli preko Casemira u 15. minuti te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U 55. minuti možda i ključni momenta susreta. Lemar nije uspio zabiti s nekoliko metara, iz odlične situacije šutirao je pored gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kazna stiže osam minuta kasnije. Carvajal snažno šutira s oko 25metara, lopta pogađa stativu, odbija se od Oblakova leđa i završava u mreži.

Do kraja meča obje ekipe su imale nekoliko dobrih šansi, međutim rezultatskih promjena pa tako Atletico već deset mečeva u nizu ne zna za pobjedu nad Realom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TiTu
Mozete pisati o Realu sta zelite ,niko vam to ne moze zabraniti . Samo jedno je sigurno,Real je najveci klub na svijetu. Mozda trenutno imaju problema ,ali su uvijek tu . Pored toliko povreda i svega sto se desava sa fudbalom opcenito ,dokaz je koliko su jaki. Mnogi klubovi bi potonuli uz sve te povrede.
19 4
Salihović23
Pf milina ih gledat kad su u formi. Jos samo da je Hazard u formi minimalno polufinale lige prvaka bi bilo. Kakav je igrač Karim Benzema, dok uvezuje igru Reala. Suarez stoji I čeka, I dočeka izmjenu.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije