Zakazan El Clasico u gradu grijeha, kocke i sporta!

Igrat će se u julu

Zakazan El Clasico u gradu grijeha, kocke i sporta!

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice u Ligi nacija za sve fudbalere slijedi zasluženi odmor. 

Tako će biti i sa igračima Barcelone i Real Madrida koji će prvi El Clasico ove sezone odigrati u SAD na pripremama, a utakmica je zakazana za 23. juli u Las Vegasu. 

U posljednjoj utakmici između dva najveća španska kluba Barcelona je pobijedila Real Madrid s nevjerovatnih 4:0 na Santiago Bernabeuu, pa će ovo biti sjajna prilika za osvetu prvaka Španije i Evrope.

Što se tiče Real Madrida, koji je objavio svoj plan priprema, tri dana nakon ove utakmice za njih slijedi duel protiv Club Americe iz Meksika, a 30. jula odigrat će i meč s Juventusom.

[twitter]https://twitter.com/realmadrid/status/1535275605863718915?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1535275605863718915%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digisport.ro%2Ffotbal%2Fel-clasico-de-vara-se-joaca-in-sua-amicale-de-gala-stabilite-de-real-madrid-1737859[/twitter]

Što se tiče Barcelone, oni će s pripremama startati 4. jula, a na prozivci će se pojaviti i naš Miralem Pjanić.

Oglasi

Budućnost Pjanića u Barceloni

Španski Mundo Deportivo prenosi da će Mali princ odraditi pripreme i predsezonu s ekipom Xavija Hernandeza, a da će do kraja prijelaznog roka on i klub odlučiti o njegovoj budućnosti.

Poznato je da je Pjanićeva želja da se nakon dvije sezone konačno nametne u klubu s Camp Nou stadiona, a ovo će mu biti prvi put da će s klubom proći kompletne pripreme.

Podsjetimo, u prvoj sezoni bio je u nemilosti trenera Ronalda Koemana koje je napravio katastrofalne rezultate, a u drugoj je Pjanić igrao kao posuđen igrač turskom Bešiktašu.

Ukoliko dođe i do odlaska s Camp Noua, za Pjanićeve usluge interesa ne manjka.

Za igrački karton 32-godišnjaka zainteresovane su brojne ekipe u Italiji gdje je igrao najbolje dane karijere, a izdvajaju se Inter i Napoli, a također se spominje i Marseille za koji nastupa još jedan bh. reprezentativac, Sead Kolašinac.

Ugovor s Barcelonom Pjanić ima do ljeta 2024. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi