Real Madrid u rezervnom sastavu deklasirao Granadu u gostima i poslao ju u Segundu

Kraljevi slavili sa 4:0

Real Madrid u rezervnom sastavu deklasirao Granadu u gostima i poslao ju u Segundu

Endin Čaušević

Real Madrid je danas na gostovanju deklasirao ekipu Granade sa 4:0 u okviru 35. kola La Lige i poslao ovaj tim u Segundu.

Kraljevski klub igrao je danas u izmijenjenom sastavu jer je Carlo Ancelotti odmorio većinu prvotimaca zbog činjenice da je Real u prošlom kolu osigurao titulu prvaka Španije.

Igrači koji se nisu previše naigrali u dosadašnjem dijelu sezone dobili su danas priliku, a neki od njih su to znali kako da iskoriste.

Iako je Granadi ovo bila zadnja prilika da zadrži kakve-takve šanse za opstanak na kraju domaći nisu uspjeli da pruže otpor rezervnom timu Real Madrida koji je slavio na kraju sa 4:0.

Gosti su do prednosti stigliu 38. minuti kada je Fran Garcia zabio pogodak za 0:1, dok je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Arda Guler pogodio za 0:2.

Početkom drugog poluvremena na scenu je stupio Brahim Diaz koji je zabio dva gola. Diaz je u 49. minuti zabio gol za 0:3, a deset minuta kasnije je postigao svoj drugi gol na meču za konačnih 0:4 na asistenciju Luke Modrića.

Oglasi

U Granadi je od prvog gola Real Madrida vladala atmosfera kao u pozorištu, te se tek ponekad moglo čuti neko navijanje stribina.

Aplauze smo najviše slušali kada su bile izmjene i to u gostujućem timu jer je sjajne ovacije dok je izlazio s terena dobio Luka Modrić.

Ovaj poraz na kraju je ozvaničio ispadanje Granade u Segundu, a igrači ovog tima dobili su zvižduke kada je sudija svirao kraj utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Realu je trebala biti uručena večeras titula prvaka, ali su Kraljevi to odbili jer nisu željeli da pristaju na muku domaćinima za koje se očito znalo da će večeras i teoretski ostati bez šansi u borbi za opstanak.

Pored Granade ispala je ranije i Almeria, a čini se da će njihovim stopama i Cadiz koji također ima minimalne šanse za opstanak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eto ti naslova, ... Granada bi ispala i da je dobila. Tačnije da je dobila sve 4 tekme a Rayo i Celta uopće ne izašli na teren opet bi Granadi nedostajalo bodova.
0 0
Madridista
Šampionski, lagano sa pola snage. Pitam se kakvu će zamjerku ovaj put naći fanovi katalonskih plači****i?! Jer njima je vazda neko drugi kriv. A to što su primili 68 golova na 49 utakmica ove sezone nije do njih. I za to je kriv Real...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi