"Real Madrid ne mora igrati u Miamiju, a Barcelona mora"

Poručio čelnik La Lige

"Real Madrid ne mora igrati u Miamiju, a Barcelona mora"

E. Čaušević

U Španiji i dalje traje velika rasprava oko toga da li se utakmice La Lige trebaju igrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, je čvrsto odlučio da će se jedna utakmica ove sezone igrati u Miamiju, a prema svemu sudeći to će biti meč Girone i Barcelone. Ipak, ova ideja naišla je na velika negodovanja klubova koji ne žele ići "preko bare" da bi igrali utakmice prvenstva.

Iako Tebas uveliko planira da će se u januaru naredne godine igrati u Miamiju ovaj meč još uvijek FIFA nije dala dozvolu da se počne bilo kakva organizacija. No, ono što je zasmetalo mnogima jeste Tebasova izjava da Real Madrid ne mora ići u SAD, a da su Barca i drugi klubovi primorani na to.

"Pa, znam da u Real Madridu nemaju želju da igraju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ono ne moraju ići u Miami ukoliko to ne žele, a s druge strane Barcelona to mora uraditi", poručio je Tebas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi