Real Madrid preko trećeligaša do osmine finala Kupa Kralja

Solidan otpor Unionistasa

Real Madrid preko trećeligaša do osmine finala Kupa Kralja

Španski trećeligaš Unionistas de Salamanca je večeras na svom stadionu ugostio Real Madrid u meču 1/16 finala Kupa Kralja. Real je uspio slaviti pobjedu rezultatom 1:3 i proći u osminu finala.

Na prvo uzbuđenje se čekalo do 18. minute, a tada je Real i poveo. Lopta je došla do Garetha Balea koji je iz blizine, uz pomoć jednog igrača domaćih od kojeg se lopta odbila, pogodio za 0:1.

Imali su potom i domaći jednu dobru šansu, da bi pred njihovim golom ponovo bilo jako opasno u 37. minuti. Tada je, međutim, prečka zaustavila udarac Jamesa Rodrigueza.

Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

Prijetio je Real i na otvaranju drugog poluvremena, ali nije uspio povisiti svoju prednost, da bi Unionistas u 57. minuti stigao do poravnanja.

Traljavo je reagovala odbrana Reala, pa je loptu povukao Romero Morillo i na kraju postigao sjajan gol za 1:1.

Ipak, samo pet minuta kasnije Real stiže do novog vodstva. Rezervista Diaz je pokušao, a Gongora nije uspio izbaciti loptu ispred svog gola. Šta više, na kraju je njemu pripisan (auto)gol za 1:2.

Dobru šansu da ponovo izjednači imali su domaći u 79. minuti preko Carlosa de la Nave, ali je Areola odbranio njegov pokušaj.

U 85. minuti se Diaz mogao upisati u strijelce, ali je pogodio stativu. Ipak, to mu je pošlo za rukom u sudijskoj nadoknadi kada je postavio konačnih 1:3. Tako su Kraljevi prošli u osminu finala Kupa Kralja.

Nešto ranije je Barcelona došla do istog podviga pobjedom od 1:2 nad Ibizom, dok je Athletic Bilbao kao gost nakon penala izbacio Elche. Regularni tok susreta je završen rezultatom 1:1, dok je u penal seriji bilo 1:2.

Villarreal je sa 0:3 eliminisao Gironu, Real Sociedad sa 2:0 Espanyol, Valencia sa 0:1 Logrones, dok je ekipa Tenerifa nakon preokreta sa 2:1 savladala Valladolid i prošla u osminu finala Kupa Kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi