Real Madrid se zna vratiti iz teških situacija

Kraljevi kroz historiju:

Real Madrid se zna vratiti iz teških situacija

Ekipa Real Madrida pretrpila je sinoć težak poraz u Dortmundu od domaće Borussije. Rezultat je na kraju glasio 4:1 za domaće, a Kraljeve očekuje težak posao u uzvratnom susretu.

Ipak, Madriđani su kroz historiju iz ovako teških situacija znali izaći kao pobjednici.

 

U sezoni 1975/1976, u tadašnjem Kupu prvaka, Real je u prvom susretu izgubio sa 4:1 od Derby Countyja, a u uzvratu u Madridu je slavio sa 5:1 te je izvorio prolaz dalje. Santillana je postigao dva gola.



Na koljenima je nakon revanš susreta sa Madriđanima bio i škotski velikan, Celtic. U sezoni 1979/1980 Celtic je slavio sa 2:0 u prvom susretu, a u uzvratu je pretrpio poraz od 3:0 što je Kraljeve odvelo dalje.



U Kupu UEFA, Kraljevi su poraženi sa 3:0 od belgijskog Anderlechta. U revanšu je mašinerija ovog kluba proradila te su Belgijanci ispraćeni sa šest golova u svojoj mreži. Postigli su samo jedan.



Ono što posebno raduje navijače Madriđana je da se njihov tim uspješno vraćao i protiv njemačkih ekipa. Borussija Monchengladbach je 1985. godine na svom terenu slavila sa 5:1, ali je u susretu na Santiago Bernabeuu poražena sa 4:0 golovima Valdana i Santillana te se morala oprostilti od Kupa UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti