Real Madrid uz dosta muke slavio protiv Alavesa

Kraljevi pobijedili 1:2

Real Madrid uz dosta muke slavio protiv Alavesa

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrid danas su u gostima pobijedili Alaves sa 2:1 u meču 15. kola španske La Lige.

Kraljevski klub nije odigrao baš najbolju utakmicu ove sezone, ali su nekako uspjeli da dođu do tri boda. Sve golove na ovom meču vidjeli smo u drugom poluvremenu.

Real Madrid je do prednosti stigao u 52. minuti kada je Toni Kroos asistirao, a gol za 0:1 postigao je Sergio Ramos. Ipak, Alaves je uspio da poravna.

To se desilo u 65. minuti kada je sudija svirao penal za domaće. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Perez koji je uspio pogoditi mrežu gostiju za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, slavlje domaćih navijača je kratko trajalo. Real je samo četiri minute kasnije ponovo poveo. Ovaj put u centru pažnje bio je Carvajal koji je pogodio za 1:2 što je bio konačan rezultat ovog meča.

Real je trenutno prvi sa 31 bodom, ali i utakmicom manje u odnosu na Barcelonu koja ima tri boda manje. Alaves je sada na 13. poziciji sa 18 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije