Real Madrid više nije najbogatiji na svijetu

Dallas Cowboysi preuzeli vodstvo

Real Madrid više nije najbogatiji na svijetu

Edmir Škorić

Dallas Cowboysi, NFL momčad, trenutno su najbogatiji sportski klub na svijetu.

Poslovni magazin Forbes je prema posljednjem istraživanju zaključio da su Cwboysi najbogatiji klub, a njihova vrijednost se procjenjuje na 3.5 milijardi eura. 

Na uglednoj listi pretekli su Real Madrid, koji je sada drugi s procijenjenom vrijednosti od 2.9 milijardi eura.

NFL ekipa New England Patriots zauzima treće mjesto, dok je četvrta bejzbol ekipa New York Yankees. Njihova se vrijednost procjenjuje na oko 2.8 milijardi eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je tek peta na listi, a navodno vrijedi 2.79 milijardi eura, dok je šestoplasirani Manchester United (2.74 milijarde eura).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.